HanefredAB_fat

Material & Färger

Brittanium                      Naturlig brons               Åldrat brons                   Vitt brons                        Kejsargrön                       Åldrat silver                    Åldrat järn         

Giara använder sig av de två råmaterialen brittanium och brons som gjuts i önskade former för att sedan bearbetas till en finish med vacker lyster och en unik känsla av äkthet. Det sker ingen  färgning, lackering eller kemisk behandling av produkterna. Varje knopp och handtag har en naturlig yta som åldras med den skönhet som endast tidens tand kan ge dessa urgamla material. Ju mer de används, desto mer vacker patina!

Brittanium, en legering bestående av bl.a. tenn och koppar, är alltid i sin naturliga färg och putsas till en silverliknande finish med en fantastisk lyster.

Bronset finns i två varianter,  rött brons som de flesta säkert känner till, men även det mer okända man kallar vitt brons (egentligen inte brons alls utan en legering av koppar, tenn och zink). Båda har i sina naturliga färger en underbar gyllene finish, något mer subtil hos det vita bronset.
Förutom deras naturliga färg kan rött och vitt brons fås i ytterligare två utföranden var, totalt alltså sex varianter.